İstanbul'un En Lüks Restoranları
İSTANBUL’UN EN LÜKS RESTORANLARI
Tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile meşhur olan İstanbul, restoranlarıyla da keşfedilmeye değer güzellikte. İş toplantılarınızı gerçekleştirebileceğiniz pahalı ve şık restoranlar, İstanbul’un eşsiz manzarası ile birleşerek önemli anlarınızı unutulmaz kılacak. Bu restoranlarda eşsiz boğaz manzarasını seyre dalabilir ve her biri sizin için özel olarak hazırlanan mükemmel yemeklerin tadına bakabilirsiniz. BossLife Food olarak sizler için listelediğimiz bu restoranları gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz.
Nusr-Et Steakhouse
Etiler’de yer alan Nusr-Et restoran, özel et yemekleri ve dış mekan özelliği ile en çok tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor. 400 kişilik kapasitesi ile toplantılarınızı rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz bu alanda kendinizi evinizde gibi hissedebilirsiniz. Dış ve iç mekan tasarımı özenle düşünülmüş olan restoran, paket servisi, WiFi, lüks yemek ve full bar hizmetleri ile misafirlerini mest ediyor. Nusr-Et aynı zamanda Steakhouse mutfak özelliği taşıması sayesinde sevdiklerinizle hoşça vakit geçireceğiniz bir mekan oluyor. Şimdi ise Burger konsepti ile şehrin dört bir yanına yayılıyor.
Leb-i Derya Restoran
Beyoğlu’nda yer alan Leb-i Derya restoran, şehir manzarası eşliğinde lüks yemek sevenlerin gidebileceği bir mekan. Romantik yemekleriniz için tercih edebileceğiniz Leb-i Derya’nın teras manzarası da bulunuyor. Balık, deniz ürünleri ve dünya mutfağının en güzel tatlarını keşfedeceğiniz bu restoranda sevdikleriniz ile eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Full bar, WiFi ve özel manzara eşliğinde muhteşem bir yemek keyfi sizleri bekliyor!
360 İstanbul
Şüphesiz ki Beyoğlu denilince akla ilk gelen yerlerden biri de 360 İstanbul oluyor. Panoramik manzarası eşliğinde lüks yemek sevenlerin tercihi olan bu restoran, terastan görülen muhteşem boğaz manzarası ile de misafirlerini büyülemeye devam ediyor. Dünya mutfağının en leziz yemekleri, usta şeflerin maharetli ellerinde hazırlanarak özel sunumlarla sofranıza taşınıyor.
Lacivert
Beykoz’da yer alan Lacivert; kahvaltısı, full bar hizmeti ve dünya mutfağından sunduğu yemek çeşitleri ile beğeninizi kazanmayı hedefleyen bir restoran. Deniz kenarında romantik yemek yemek isteyenlere özel olarak hazırlanan dış mekan tasarımı, iştahları açmaya yardımcı oluyor. İş yemekleri için de tercih edebileceğiniz Lacivert Restoran’da deniz ürünleri, balık ve dünya mutfaklarının en seçkin yemeklerini tatma keyfini yakalayabilirsiniz.
Kız Kulesi
İstanbul denilince akla ilk gelen bir diğer meşhur restoranlardan biri olan Kız Kulesi Restoran, Üsküdar’ın deniz manzarasına karşı yemek yeme keyfi sunuyor. İş yemeği ya da özel davetler için önceden rezervasyon yapabileceğiniz bu lüks mekanda, samimi ve keyifli dakikalar geçirebileceğinizden emin olabilirsiniz. Dünya mutfağının birbirinden farklı yemeklerini sunan Kız Kulesi Restoran, enfes lezzetleri ile damak tadınızı fethedecek.
Duble Meze Bar
Beyoğlu’nda şehir manzarası eşliğinde meyhane türü yemekleri sevenlerin adresi olan Duble Meze Bar, teras ve manzara keyfi yapmanıza da olanak sağlıyor. Farklı meze çeşitleri ve aperatifler, özel şeflerin iştah kabartan sunumları ile sofralarınıza taşınıyor. Bu özel mekanda dilerseniz hem iş hem de romantik akşam yemekleri yiyebilirsiniz.
Vogue
Beşiktaş’ta bulunan Vogue, manzara keyfi eşliğinde lüks yemek tercihi yapmak isteyenlerin başlıca adresi oluyor. Teras katında keyfili sohbet eşliğinde yemeklerinizi sevdiklerinizle beraber yiyebilirsiniz. Özel sushi çeşitlerinin de sunulduğu Vogue, Uzak Doğu kültürünü en güzel yönleri ile yansıtıyor. Akdeniz mutfağı, dünya mutfağı ve şefin özel menüsünden yemek çeşitlerini denemeye ne dersiniz?
Mükellef
Beyoğlu’nun seçkin mekanlarından olan Mükellef, şehir manzarası eşliğinde Türk yemeklerini keşfedeceğiniz yerler arasında bulunuyor. Manzarası ve dış mekan özelliği ile iş toplantılarınız için uygun bir atmosfere sahip olan restoranda, özel meze çeşitlerini denemeyi unutmamalısınız.
Sunset Grill & Bar
Ulus Parkı‘nın içinde 1994 senesinden beri yer alan Sunset Grill & Bar, İstanbul Boğazı manzarasına sahip. Açıldığı ilk yıllarda “Kaliforniya Mutfağı” ve ızgara steak sunan Sunset Grill & Bar, yabancı misafirlerden gelen istek üzerine Türk mutfağından farklı lezzetleri de menüsüne eklemiş.
Bütün bunlara ek olarak Sushi Barı da bünyesine ekleyen restoran, 10 senedir Japon mutfağına ait lezzetleri de müşteriyle buluşturuyor. Japon Mutfağı‘nın yanı sıra iki sene önce ekibe katılan yaratıcı mutfak direktörü Chef Fabrice Canelle, doğadan esinlenerek yarattığı Akdeniz Mutfağı’nın en güzel örneklerini konuklarıyla buluşturuyor. Öğlen yemeklerinde de servis veren Sunset Grill & Bar’ın günlük menüsünü; Akdeniz, Türk ve Japon mutfakları oluşturuyor.
Mürver Restaurant
Karaköy’deki Novotel’in terasında, nefis İstanbul manzarası vaat eden Mürver‘in mutfağında sürekli yanan odun ateşi sıcak ve canlı bir ortam yaratıyor. Menüde yer alan lezzetler odun ateşiyle yanan açık ızgarada ve odun fırınında pişiyor. Fırında pişirildikten sonra ızgarada dinlendirilen etlerin yanı sıra kavrulmuş Ege otlarıyla servis edilen ahtapot da külde pişiyor.
Yani kısacası her şeye odun ateşinin tadı geçiyor. Alaçatı’daki Mancar ve L’Escargot restoranlarından tanınan Yılmaz Öztürk Mürver, menüyü Mikla’nın şefi Mehmet Gürs’ün de danışmanlığı ile planlıyor.
Mikla Restaurant
The Marmara Pera Oteli’nin en üst katında yer alan Mikla, İstanbul 2005 yılından beri kurucu ortağı ve şef Mehmet Gürs‘ün yönetiminde başarıdan başarıya koşuyor. İskandinav Mutfağı‘nın yalınlığı, pişirme yöntemleri ve Türk Mutfağı‘nın geleneksel lezzetlerinin harmanladığı kendine has bir yer Mikla…
Çağdaş İstanbul restoranı olan Mikla Restaurant, 2012’de yarattığı ‘Yeni Anadolu Mutfağı’ konsepti ile Anadolu‘nun her köşesinden özenle seçilen malzemelere kendi tarzını yansıtıyor.
Şef Mehmet Gürs‘e göre, Anadolu Mutfağı’nın yeniliklere ve küresel gelişime oldukça açık bir yapısı var. Anadolu’da doğan şarap da bu menünün olmazsa olmazı diyebiliriz. Şarap menüsünde; Fransa‘dan Şili‘ye, İspanya‘dan Avustralya‘ya kadar uzanan bir çeşitlilik mevcut. Yemeğinize göre seçebilir ve akşamınıza renk katabilirsiniz.
Günaydın Et Lokantası
Kasaptan lokantaya geçiş kültürünün sembollerinden Günaydın Et Lokantası‘nın öyküsü de Bostancı‘da Kasaplar Çarşısı‘nda 1965 yılında küçük bir kasap dükkânında başlıyor.
Türkiye‘de steakhouse kültürünün yayılmasını sağlayan önemli lokantalardan olan Günaydın, Avrupa ve Anadolu Yakası‘nda da birçok şubeye sahip. Köfte, döner, biftek yani etin hemen her türünü bulabileceğiniz Günaydın Et Lokantası, et severler için önemli lezzet duraklarından.
Ajia Restaurant
Ahmet Rasim Paşa Yalısı‘nın bünyesinde yer alan Ajia Restaurant, 2004 yılından beri Kanlıca‘da hizmet veriyor. Şef İzzet Ayva ve ekibinin hazırladığı menüdeki Akdeniz ve Dünya mutfağından lezzetler Kanlıca‘nın boğaz manzarasıyla eşliğinde sunuluyor.
American Academy of Hospital Services tarafından ‘Five Star Diamond’ ödülüne layık görülen restoranın barı, gece geç saatlere kadar hizmet veriyor. Ajiya Restaurant’ı brunch için de tercih edebilirsiniz. Ajiya’ya pazartesileri hariç her gün deniz yoluyla özel ulaşım sağlanıyor. Ajia, sadece muhteşem manzarası ile bile en iyi İstanbul restoranları arasında kendine yer edinebilecek kadar harika bir yerde konumlanmış.
0 Yorum